27 Aralık 2016 Salı

Yeni yıl kimlere mutluluk getirecek ?

            Yeni yıl geldi çattı. Herkesin ilerleyen günler için belli planları var, belki hayatını daha iyi şartlara kavuşturacak, belki de bulunduğu durumdan daha kötü bir duruma düşecek. 

            Ülkemizin yaşadığı kötü olaylar bir kısım insanın iyi düşünmemesini sağlıyor. Haklılar da aslında. Bombalar patlıyor vatandaş ölüyor, asker, polis.. Bunun sonu yok mu ? Uzunca bir süre de olmayacak gibi gözüküyor. Ülkemizin bulunduğu konumdan kaynaklı, belki de siyasilerin yanlış kararları yüzünden bilemiyoruz. Biz düşüncelerimizi söyleyeceğiz bunların sonu olacak ya da  düşündüğümüzü söylemeyeceğiz. Kapı çalınıp - buyrun memur bey - demekten korkar olduk.Ülkemizi savunduğumuz halde kendimizi kanıtlayamamaktan korkar olduk. Hiçbirimiz ses çıkaramıyoruz, çıkarırsak acaba diye düşünüyoruz.


            Tamam susalım ne olacak peki bu durum ? Sınır da DAEŞ, içeri de PKK. Siyasilere göre güçlü bir ülkeyiz. Asker, polis ölüyor. Şehit oluyor diyemiyorum, çünkü bu terimi her vatandaşa söyler olduk doğru olduğunu düşünmüyorum. Vatandaş'ta, Asker'de, Polis'te ölüyor, öldürülüyor ! Belki yanlış bir karardan belki de ecelleri.. 

            Ölenlerin ailelerinde yeni yıl ümidi var mı ? Onların çocuğu, babası, kardeşi, kızı, ablası, oğlu aralarından ayrıldı nasıl olacak yeni yıl  ümitliler mi ? Bu sorular böyle uzar gider. Hangimizin cevabı var onlara? Nasıl bitecek bu ölümler ? Yine cevap yok. Sorgulamamamız mı gerekiyor. Öyle mi yapacağız. Artmaz mı o zaman bu savaş, bomba ve ölümler. Herkes dilediğince söyleyebilmeli ülkesi için iyi ve kötüleri.  Yeni yıl hepimize mutluluk getirsin.

Umarım yeni yıl ülkemiz adına güzel geçer. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder